Несесерите за грим - пълни с бактерии

Ето 4 стъпки как да ги поддържате чисти
20 дек 2019 23:20, Иванка Гъркова
6
Несесерите за грим -  пълни с бактерии
Pixabay

За Коледа и Нова година много жени ще се постараят да изглеждат безупречно. А когато говорим за перфектния външен вид, няма как да пропуснем грима. Спирала, фон дьо тен, сенки, очна линия, руж... На тези и други продукти разчитат милиони дами по света. Но къде ги съхраняват и по какъв начин?

Несесерът за гримове или специално пригодените за това кутии, побират какво ли не. Според проучване на Journal of Applied Microbiology, повечето от тях са потенциално опасни за здравето, защото съдържат ешерихия коли и стептококи, които попадат по опаковките или гримовете, които не се затварят добре.
 
Изследването е проведено от изследователи от Университета в Астън в САЩ. Те разглеждат 500 различни артикула грим, сред които червила, гланцове, спирали, очни линии, а също така пособия като четки, апликатори, гъбички и други. И откриват, че девет от 10 продукта са силно замърсени и могат да причинят контактен дерматит, кожни инфекции и дори отравяне на кръвта.
 
Вижте какво още открива проучването и как да елиминирате бактериите, за да имате по-чист несесер:
 
По кои продукти полепват най-много замърсявания?
 
От всички изброени по-горе, гъбите за нанасяне на фон дьо тен са най-големите източници на бактерии, които заразяват кожата. Те попиват влагата и мазнините от кожата и в тях се размножават най-много микроорганизми. Екипът посочва, че ако ползвате пудра, то след 2 до 3 седмици е добре да смените самата гъбичка с нова, за да не възпалите кожата си.

Гланц за устни или червилото се замърсява по-лесно?
 
Някои червила и гланцове за устни, които жените използват ежедневно, са с качествени опаковки, които предпазват продукта от навлизането на замърсявания и влага, но при други това не е така. Освен това, ако се нанасят на по-замърсени устни, по тях полепват най-различни частици.
 
„Козметиката с високо съдържание на вода подпомага растежа на микробите“, се казва в проучването.
 
Още за бактериите в несесерите за грим и как да ги почиствате, четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Само за сведение на автора, в червото си, по кожата си и въобще в цялото ни тяло имаме по около 1,5 кг бактерии,повечето от които са полезни за нас, а без някои даже не можем. Няма нищо стерилно. Бактериите са навсякъде.
5
3
 
5
 
! Отговори
Задача по биология преди 4 години
Какви бактерии ще има по червилото, ако жената преди да се начерви е лапала инструмента на кавалера, а той преди това с него е ровил в задния и двор?
4
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Знаех си аз, че тъщата е развъдник на някакво зло като пристигне на гости...
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има толкова мърляви жени, личи им по чанти, обувки, дрехи и т.н.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни с бактерии са само евтините.А в скъпите не мож намери ни една бактерия.......................абе вие за толкова безмозъчни ли ни имате бе? Че и децата в детската градина днес ще ви кажат,че бактерията не се храни с химия.Хептен за амсалаци ни вземате вече.Китайските комплекти са без пари,а марковите са с космически цени/не са за пипане.А материалът е един и същ,от една и съща фирма.....Китай.
1
0
 
11
 
! Отговори
ужас преди 4 години
представете си какво има в гримовете в салоните за разкрасяване.